Fúvószenekar


A 2015/16-os tanév nagy változásokat hozott iskolánk életében több okból is. Sok éves várakozás után teljesen megújult az épületünk, de ami legalább ilyen fontos a belső tartalom is újabb pozitív elemekkel bővült. Kórus és fúvószenekar alakult iskolánkban.

Nagy Dániel kitartó szervező és vezető munkájának köszönhetően a fúvós és ütőtanszak tanulóiból alakított Fúvószenekar ebben a tanévben mutatkozott be először a város közönsége előtt. Azóta rendszeres szereplői a március 15-i és az augusztus 20-i városi ünnepi rendezvényeknek. Május elsején zenés ébresztővel köszöntik a várost. A főszereplők közé tartoznak iskolánk legnagyobb rendezvényein, a karácsonyi hangversenyen és az évzáró ünnepi hangversenyen. Az iskola együttese szorosan együttműködik, a Városi Fúvószenekar tagjaival ez, a gyakori közös fellépésekben nyilvánul meg.

2018. februárjában, a farsangi hangversenyen mutatkozott be először a legfiatalabb tanítványainkból alakult „Kinder Band”. Ez a kis együttes biztosíthatja a jövőben az utánpótlást a nagyok zenekarába.


© 2018-2024 www.hlzene.hu | Adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés